Roštenka a la Janette
600 g roštenky, 150 g oravskej slaniny, 50 g masla, 1 paradajka, 1 cibuľa, 1 vajce, 1 paprika, 2-3 šalátové listy, šľahačková smotana, múka, zavárané brusnice a soľ
Knedlíky: 300 g múky, 15 g kvasníc, 50 g údenej slaniny, 100 ml mlieka, 1 vajce, 1 mrkva, petržlenová vňať, 1 PL cukru a soľ
Pripravíme si základné kysnuté cesto, do ktorého počas miesenia pridáme nastrúhanú mrkvu, trošku vypečenej slaninky a nasekanú petržlenovú vňať. Z polohustého cesta formujeme knedllíky, ktoré varíme 15-20 min. vo vriacej osolenej vode.Do stredu slaninou prešpikovanej roštenky urobíme kapsu, ktorú naplníme zmesou vajca, slaniny, paradajky, papriky, soli, korenia. Dobre utesnené mäso orestujeme zo všetkých strán na cibuľke, podlejeme vodou a necháme dusiť do mäka. Mäso necháme vychladnúť a nakrájame ho na tenké plátky. Vo výpeku urobíme z trošky cukru karamel, pridáme smotanu vymiešanú s múkou a necháme pár minút prevárať. Roštenky servírujeme na šalátovom liste so zeleninovým knedlíkom, preliate omáčkou a dodekorované brusnicami.