Steak s bylinkami a cukinou
2 plátky vykosteného bravčového karé, 20 g masla, 200 g cukiny, 1 cibuľa, 1 žĺtok, 1 viazanička petržlenovej vňate, 3 PL oleja, 1 PL hladkej múky, 1 PL horčice, sušený tymián,sušený rozmarín, majorán mleté čierne korenie a soľ
Ako na to:Mastné okraje mäsa narežeme do hĺbky 1 cm. Na drobno nakrájanú cibuľu orestujeme na oleji a necháme vychladnúť. Nasekanú petržlenovú vňať premiešame s nakrájanou cukinou, cibuľou, tymiánom, rozmarínom, majoránom, žĺtkom a múkou, osolíme a okoreníme. Na masle pri vysokej teplote z oboch strán 2-3 min. restujeme steaky, osolíme ich, okoreníme, z oboch strán potrieme horčicou a uložíme do zapekacej nádoby.Mäso pokryjeme cukinovo-bylinkovou zmesou a pečieme vo vyhriatej rúre 15 min. Podávame s varenými zemiakmi, dodekorované plátkami opečenej cukiny.