Plackové pyramídy
400 g mletého bravčového mäsa, 1 menší baklažán, 4 vajcia,4 surové zemiaky, 100 ml mlieka, 4 PL polohrubej múky, 1 PL mletej chilli papričky, 1 KL korenia do fašírok, strúhanka, olej, mleté čierne korenie, cesnakový dressing a soľ
Ako na to:Z mäsa, vajec, fašírkového korenia, strúhanky a mletej chilli papričky vypracujeme zmes. Z nastrúhaných zemiakov, vajec, múky, mlieka a čierneho mletého korenia druhú zmes. Baklažány nakrájame na plátky a nasolené necháme vypotiť. Z mäsovej hmoty vytvarujeme placky, ktoré z oboch strán vysmážame na oleji. Zemiakové placky veľkosťou prispôsobíme mäsovým a rovnako ich z oboch strán smažíme. Nakoniec zľahka opečieme plátky baklažánov. Pyramídy tvoríme tak, že hotové placky na striedačku poukladáme na seba a prelejeme cesnakovým dressingom.