Slovenské tiramisu s jahodami
2 balíčky detských okrúhlych piškót, 2 dl rozriedeného jahodového sirupu, prípadne čerstvej osladenej jahodovej šťavy, ½ kg nátierkového masla bez príchuti, 4 PL práškového cukru, 1 dl vaječného likéru, 1 šľahačkovú smotanu, 400 g jahôd
Ako na to:Nátierkové maslo vymiešajte s práškovým cukrom a po lyžičke doň pridávajte vaječný likér. Nakoniec postupne a zľahka vmiešajte tuhú šľahačku. Tortovú formu s odnímateľným dnom husto vysteľte vrstvou detských piškót a pokvapkajte ich rozriedeným jahodovým sirupom. Poukladajte na ne polovicu umytých a odkvapkaných jahôd, ktoré sme pokrájali na menšie kúsky a prikryte polovicou pripraveného krému. Na krém dajte zase vrstvu piškót pokvapkaných sirupom, ale už bez jahôd a navrstvite na ne zvyšný krém. Navrch poukladajte ostatné jahody, prekrojené na polovice. Hotový dezert dajte do chladničky na niekoľko hodín stuhnúť.
TIP: Podľa originálneho talianskeho receptu sa tiramisu pripravuje z čerstvého syra mascarpone. Kto chce, môže ním v kréme nahradiť naše nátierkové maslo.