Španielsky zeleninový hrniec

Potrebujeme:

2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 150 g šunky, 8 konzervovaných artičokov, 200 g karfiolu, 200 g zelenej fazuľky, 200 g mrazeného hrášku, 2 stonky stonkového zeleru, 3 malé mrkvy, 2 zemiaky, 200 g špargle, 1 PL múky, 5 PL olivového oleja, 1 PL petržlenovej vňate 2 PL citrónovej šťavy, 250 ml bieleho vína, korenie, soľ

Ako na to:

Ošúpanú cibuľu s cesnakom nakrájame nadrobno, šunku na kocky. Karfiol, fazuľku, stonkový zeler, mrkvu a zemiaky nakrájame nahrubo. Vo veľkom kastróle rozohrejeme olej, pridáme cibuľu, cesnak a šunku a približne 5 min. opekáme. Pridáme petržlenovú vňať a všetko poprášime múkou. Do hrnca vložíme zeleninu, podlejeme asi s ¾ l vody, citrónovou šťavou a bielym vínom. Osolíme a okoreníme. Zeleninu dusíme na slabom ohni 30 min. do polomäkka. 5 min. pred dovarením pridáme hrášok, nakrájanú špargľu a artičoky. Hotové jedlo podávame s čerstvým chlebom.

15.04.2008

Podobné recepty