Žĺtkové venčeky
Cesto:, 220 g hrubej múky, 100 g masla alebo tuku, 4 vajcia, 375 ml vody, štipka soli, , Krém:, 80 g hladkej múky, 200 g cukru, 1 vanilkový cukor, 3 žĺtky, ½ l mlieka
Ako na to:Vodu s maslom a štipkou soli priveďte do varu, vsypte hrubú múku a rýchlo miešajte aby sa neurobili hrčky. Potom cesto na miernom ohni miešajte, kým nie je hladké a nechytá sa na dno hrnca. Odložte a ešte miešajte. Do vychladnutého jeden po druhom zamiešajte vajcia a varechou vymieste. Hotové dajte do pláteného vrecka s hrubšou ozdobnou rúrkou a na pomastený a múkou posypaný plech striekajte venčeky. Upečené vychladnuté venčeky prekrojte a naplňte hustým krémom. Povrch môžete postriekať rumovou polevou alebo práškovým cukrom.
Krém:
V časti mlieka rozhabarkujte žĺtky s múkou. Ostatné mlieko s cukrom a vanilkovým cukrom priveďte do varu a zamiešajte v ňom mlieko so žĺtkami. Krém za stáleho miešania uvarte vo vodnom kúpeli do polohusta, vychlaďte a premiešajte aby sa neurobili hrče a kožka na vrchu krému.