Plnené baklažány
200 g pečeného alebo vareného kuracieho mäsa, 150 g strúhaného syra, 4 baklažány, 2 paradajky, 1 cibuľa, maslo, mleté čierne korenie, petržlenová vňať a soľ
Ako na to:Baklažány pozdĺžne prekrojíme a z každej polovice vyberieme časť dužiny. Vydlabanú dužinu nadrobno posekáme. Na olivovom oleji speníme cibuľu, pridáme pokrájané kuracie mäso, dužinu baklažánov, ošúpané a jadierok zbavené podrvené paradajky, soľ, korenie, trochu petržlenovej vňate a chvíľku všetko spolu podusíme. Do zmesi pridáme nastrúhaný syr, petržlenovú vňať a naplníme ňou vydlabané polovice baklažánov. Povrch posypeme zvyškom syra a dáme zapekať na cca 35 min pri 190°C.