Karamelové pokušenie
250 g kryštálového cukru, 200 g pomletých orechov, 250 g masla, 6 vajec, 1 konzerva sladeného mlieka, 4 ks obdĺžnikových tortových oplátok, 1 prášok do pečiva, 3 PL strúhanky,3 PL hladkej múky, čokoláda
Ako na to:Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme orechy, strúhanku, prášok do pečiva a šľaháme, kým nevznikne hladké redšie cesto. Plech na bokoch vymastíme a vysypeme múkou. Do stredu rozložíme oplátky, na ktoré vylejeme cesto a pri 190°C pečieme do zlatista. Sladené mlieko v konzerve 2 hod. varíme vo vodnom kúpeli, po vychladnutí konzervu otvoríme a vzniknutý karamel zmiešame so zmäknutým maslom. Krém rovnomerne rozotrieme na vychladnutý korpus, posypeme strúhanými orechmi a čokoládou.