Guláš špeciál
700 g stehna z diviny (srnec, diviak, daniel), 300 g veľkej bôbovej fazule, 400 g cibule, 5 PL masti, bobkový list, 1 KL rasce, mleté čierne korenie, 1 malá fľaša leča, 3 KL mletej červenej papriky, cesnak, gulášové korenie, čierne korenie, soľ, majoránka, zázvor, čili papričky, koreňová zelenina, zemiak
Ako na to:Na masti usmažíme cibuľu, pridáme k nej na kocky pokrájané mäso a orestujeme ho. Pridáme koreňovú zeleninu, premiešame, dochutíme chilli papričkou, mletým korením, rascou, korením na divinu, osolíme a premiešame. Potom pridáme predvarenú fazuľu, podlejeme vodou a varíme asi 1 hod. Pred dovarením ešte dochutíme cesnakom, pokrájanou paprikou s paradajkami, zahustíme najemno nastrúhaným zemiakom a necháme ešte 10 min. prejsť varom.