Guláš s hlivami

Potrebujeme:

500 g hlív, 3 menšie zemiaky, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, cibuľa, olej, sušená koreňová zelenina, 1 zelenú paprika, 1 kápia, chilli paprička
Halušky: 1 vajce, polohrubá múka

Ako na to:

Pokrájanú cibuľu opražíme na oleji do sklovita, pridáme mletú červenú papriku, nakrájané hlivy, podlejeme vodou a dusíme. Po chvíľke pridáme na rezančeky nakrájanú papriku a kápiu. Cca po 15 min. pridáme očistené nakrájané zemiaky. Medzitým do misky rozbijeme vajíčko a pridáme toľko múky, aby vzniklo vláčne cesto. Keď zemiaky zmäknú /asi tak po 5 min.varenia/ cez haluškovač nahádžeme priamo do gulášu halušky. Po 3 min. je guláš hotový. Dochutíme ho čiernym korením a kto má rád pikantné jedlá,môže pridať ešte chilli papričku, alebo feferónku.

17.04.2008

Podobné recepty