Divá kačica na smotane
1 divá kačica, bravčová masť, soľ, čierne korenie, mletá sladká paprika, 200 ml bieleho vína, 1 kyslá smotana, cukor, bobkový list, mletá rasca, borievky, mrazená koreňová zelenina
Halušky: múka, vajce, voda, soľ, provensálske korenie
Divú kačicu, stiahnutú z kože, naporcujeme, osolíme a na roztopenej bravčovej masti dobre orestujeme. Pridáme rascu, čierne korenie, sladkú papriku, borievky, bobkový list, podlejeme vodou a dusíme domäkka a čas od času podlievame vodou. Keď už je kačica uvarená, vyberieme ju a do vývaru vložíme mrazenú koreňovú zeleninu. Dusíme domäkka. Potom mixérom rozmiešame na kašu. Pridáme biele víno, necháme mierne zovrieť a pridáme kyslú smotanu zmiešanú s polohrubou múkou. Dochutíme cukrom a soľou a necháme zovrieť. Odstavíme a vložíme do omáčky kačicu.
Halušky: Múku s vajíčkom, soľou a vodou zarobíme na cesto, pridáme trošku provensálskeho korenia a cez haluškovač prepasírujeme do vriacej osolenej vody. Halušky vyberieme a dávame ako prílohu ku kačici.