Diviačia roláda s mozaikou
olej, mleté mäso z diviaka, 4 rožky, 200-300 ml mlieka, 6 strúčikov cesnaku, korenie na divinu, soľ, čierne korenie, strúhanka, 2 surové vajíčka, 2 uvarené vajíčka, mrazená koreňová zelenina, tvrdý syr krájaný na pásiky (cca 100g), 1 párok alebo klobáska, potravinárska fólia, strúhanka
Ako na to:Mleté mäso z diviaka dobre premiešame s korením na divinu, čiernym korením, prepasírovaným cesnakom a soľou. Rožky nakrájané na jemné kocky namočíme do mlieka a necháme dobre napiť. Pridáme 2 vajcia, dôkladne rukami premiešame a vytvoríme pevnú hmotu, ktorú môžeme podľa potreby dohustiť strúhankou. Hmotu rozprestrieme na pracovnej doske, vystlanej potravinárskou fóliou a potretou olejom. Vznikne nám asi 1,5 cm hrubá plocha, na ktorú poukladáme na pásiky pokrájaný syr, párok alebo klobásku, vajíčka a celé posypeme 2 hrsťami mrazenej zeleniny. Pomaly začneme stáčať a vytvárať rolku, pričom fóliu odťahujeme. Takto vzniknutú rolku ešte raz potrieme olejom, obalíme alobalom a dáme piecť na cca 60 min. vo vodou podliatom plechu. Po upečení alobal odstránime a roládu nakrájame na kolieska.