Ručný granát

Potrebujeme:

2 kuracie stehná, 2 toastové plátkové syry, 2 plátky strojovej šunky, 2 plátky oravskej slaniny, 1 červená a zelená paprika, 1 vajce, 1 pór, olej, soľ, grilovacie korenie, plnotučná horčica, 2 lieskové prútiky

Ako na to:

Kuracie stehná vykostíme a vyklepeme na plátky. Osolíme, jednu stranu potrieme horčicou a plníme plátkom oravskej slaniny, syra a šunky. Potom na ne uložíme pásik červenej a zelenej papriky, nakrájaný pór a pol natvrdo uvareného vajíčka. Do stredu umiestnime špajdlu alebo lieskový prútik, zatočíme, previažeme niťou a potrieme marinádou, ktorú sme si pripravili zmiešaním oleja, soli a grilovacieho korenia. Prudko opečieme na rozpálenej mramorovej doske a dokončíme nad pahrebou.

17.04.2008

Podobné recepty