Pečené tofu v dvoch marinádach
400 g tofu, sušená koreňová zelenina
Prvá marináda: 2 ks varenej mrkvy, 150 ml zeleninového vývaru, čerstvý ďumbier, šalvia a bazalka
Druhá marináda: 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 1 PL worchesterovej omáčky, 2 PL oleja, 150 ml zeleninového vývaru, 1 KL drvenej rasce, soľ
Tofu pokrájame na plátky hrubé asi 1 cm a posypeme sušenou koreňovou zeleninou. Prvú marinádu pripravíme zmiešaním vývaru s nakrájanou mrkvou, postrúhaným ďumbierom a natrhanou šalviou a bazalkou. Následne do prvej marinády vložíme tofu, jemne premiešame a dáme najmenej na 3 hod. odležať do chladničky. Druhú marinádu pripravíme tak, že do zeleninového vývaru vložíme lyžičku drvenej rasce, worchesterovú omáčku, na kolieska pokrájanú cibuľu, cesnak, a olej. Pridáme tofu, jemne premiešame a takisto najmenej na 3 hod. dáme odležať do chladničky. Plátky tofu aj s marinádami vložíme do dvoch zapekacích nádob a pri teplote 180°C pečieme 15-20 min.