Fazuľové rock´n rolky
500 g zelených fazuľových strukov, 12 dlhých plátov prerastenej slaniny, 10 zemiakov, 1 kocka bujónu, sušená koreňová zelenina, olivový olej a soľ
Tatárská omáčka: 1 vajce, 1PL horčice, 3 nakladané uhorky, 1 malá šalotka, olivový olej, mlieko a soľ
Očistené fazuľové struky oblanšírujeme v čírom bujóne, scedíme a necháme vychladnúť. Na každý plátok slaniny uložíme asi 5 strukov, dobre zrolujeme a uchytíme špáradlom. Rolky sprudka orestujeme na olivovom oleji a uchováme v teple. Umyté neošúpané zemiaky rozštvrtíme, osolíme a vysypeme na panvicu, vystlanú plátkami slaninky. Pečieme, kým zemiaky nezmäknú a nedostanú chrumkavú kôrku. Domácu tatárskú omáčkou pripravíme vymixovaním vajca do penista za postupného prilievania oleja. Potom popridávame aj ostatné suroviny a vymixujeme do hladka. Fazuľové rock´n rolky servírujeme s gazdovskými zemiakmi a tatárskou omáčkou.