Roštenka v ríbezľovej omáčke

Potrebujeme:

4 plátky roštenky, 200 g ríbezľového kompótu, 150 g koreňovej zeleniny, 100 ml červeného vína, 1 cibuľa, 3 PL masla, 1 PL kečupu, 1 PL ríbezľového džemu, 1 PL hladkej múky, 2 bobkové listy, 4 zrnká nového korenia, 5 zrniek borievky, soľ

Ako na to:

Roštenku na okrajoch narežeme, naklepeme, osolíme, okoreníme, obalíme v múke, prudko opečieme z každej strany na oleji a odložíme bokom. Do výpeku pridáme maslo, cibuľu, najemno nakrájanú koreňovú zeleninu a spolu restujeme pár minút. Potom pridáme džem, koreniny, kečup a vrátime späť mäso. Podlejeme vínom a šťavou z kompótu a dusíme domäkka. Potom mäso opäť vyberieme, omáčku zaprášime múkou, necháme prejsť varom a môžeme servírovať.

14.04.2008

Podobné recepty