Bravčová pečeň s červenou kapustou

Potrebujeme:

250 g bravčovej pečene, 50 g mletých orechov, 200 g ryže, 300 ml sladkej smotany, 1 cibuľa, 1 hlávka červenej kapusty, 2 jablká, 1PL kryštálového cukru, 1PL octu, čierne mleté korenie, rasca, olej, soľ

Ako na to:

Na oleji speníme cibuľku, pridáme nasekané orechy, pokrájanú pečeň a spolu restujeme, kým pečeň nezmäkne. Po vychladnutí všetko spolu pomelieme na hladkú kašu. Na oleji skaramelizujeme cukor, pridáme ne rezance nakrájanú červenú kapustu, rascu, soľ a ocot. Keď kapusta pustí šťavu, pridáme nastrúhané jablká a dusíme do mäkka. Do zapekacej nádoby navrstvíme polovicu kapustovej zmesi, pečeň, uvarenú ryžu a zvyšnú polovicu kapustovej zmesi. Zľahka zalejeme smotanou a zapekáme v rúre pri 150°C 20 min.

14.04.2008

Podobné recepty