Skladaný kel

Potrebujeme:

1 stredný kel, 60 dkg mletého mäsa, 1 kyslá smotana, 1 bal. varnej ryže, cibuľa, olej, mleté čierne korenie, sušená koreňová zelenina, soľ, kari korenie, majoránka

Ako na to:

Kel uvaríme a necháme vychladnúť. V osolenej vode necháme uvariť ryžu. Cibuľu pokrájame nadrobno, opečieme a pridáme mleté mäso, ktoré udusíme. Mäso dochutíme zmesou korenín. Vychladnutý kel pokrájame na rezance. Na plech položíme jednu vrstvu pokrájaného kelu, na kel položíme uvarenú ryžu, na ryžu položíme udusené mäso a opäť vrstvu kelu. Vrch celej zmesi polejeme kyslou smotanou a dáme zapiecť do rúry na 20 – 30 min. pri 200 °C.

14.04.2008

Podobné recepty