Mäsová roláda
1 kg mletého bravčového mäsa, 1 šľahačka, 1 PL sušenej koreňovej zeleniny, olej, alobal
Plnka: 4 vajíčka, 1 kápia, 1 konzerva hrášku, 4 šampiňóny
Zomleté mäso zmiešané so šľahačkou a so sušenou koreňovou zeleninou si pripravíme 12 – 24 hod. pred varením. Po odležaní mäso rozvaľkáme na vlhkej utierke na 1 cm hrúbku. Z vajíčok si pripravíme praženicu. Mäso naplníme praženicou, hráškom z konzervy, kápiou, ktorú narežeme na rezance a nakrájanými šampiňónmi. Takto naplnené mäso zvinieme a dáme do olejom vymasteného alobalu. Pečieme v rúre asi 1 hod. pri 180 °C. Potom alobal otvoríme a necháme 10 min. roládu opekať do červena. Podávame so zemiakmi a zeleninou.