Špenátový šalát
1 PL oleja, 4 plátky slaniny, 2 vajcia, 5 PL olivového oleja, 1 KL cukru, 2 PL vínneho octu, 200 g špenátu, 200 g šampiňónov, 2 jarné cibuľky, soľ, čierne mleté korenie
Ako na to:Na rozpálenom oleji z oboch strán opražíme slaninu dochrumkava. Kúsky slaniny necháme odkvapkať na kuchynskom papieri a tuk z praženia necháme v panvici. Vajcia rozšľaháme, osolíme a okoreníme. Na panvici si pripravíme vaječnú omeletu a pokrájame ju na rezančeky. Odkvapkanú slaninu posekáme na škvarky, pridáme k rezančekom, pridáme pokrájané jarné cibuľky, pokrájané šampiňóny, špenát a zamiešame. Nálev pripravíme tak, že premiešame olivový olej, cukor, vínny ocot, soľ a korenie. Pridáme ho do šalátu, premiešame a necháme odstáť.