Vianočné krémové rezy
Cesto: 200 g práškového cukru, 10 ČL vody, 200 g hrubej múky, ½ prášku do pečiva, 100 g mletých orechov, 20 g masla (margarínu) na vymastenie plechu, 20 g hrubej múky na vysypanie plechu, 4 vajcia
Krém:, 200 g práškového cukru, 5 žĺtkov, 2 dcl mlieka, maslo
Sneh:, 250 g kryštálového cukru, 60 g čokolády, 5 bielkov
Žĺtka s cukrom vymiešajte do peny. Striedavo k nim pridávajte vodu, hrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva, orechmi a nakoniec tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejte na maslom vymastený a múkou vysypaný plech a upečte.
Po vychladnutí múčnik potrite krémom. Na krém rozotrite sneh vyšľahaný s cukrom a povrch koláča posypte strúhanou čokoládou.
Krém: Mlieko s rozšľahanými žĺtkami za stáleho miešania uvarte na hustú kašu a nechajte vychladnúť. Osobitne vymiešajte maslo s preosiatym práškovým cukrom a k tomu po častiach primiešajte vychladnutý žĺtkový krém.