Mandarínkový nákyp
300 g ryže, 500 ml mlieka, 5 PL kryštálového cukru, 3 pl vanilkového cukru, 3 vajcia, 150 g masla, 2 konzervy mandaríniek, hrsť mandľových lupienkov, ríbezľový džem, kôra z pomaranča, maslo a kokos na vysypanie formy
Ako na to:Vo vode s olejom uvaríme z ryže, cukru, šťavy z mandaríniek, citrónovej kôry a mlieka kašu a necháme ju čiastočne vychladnúť. Cukor vymiešame s maslom a žĺtkami a primiešame do kaše. Zapekaciu nádobu vytrieme maslom a posypeme kokosom. Vrstvíme vždy jeden diel kaše, natrieme ju ríbezľovým džemom, poukladáme navrch mandarínky, posypeme mandľovými lupienkami, prikryjeme druhou vrstvou a dáme zapiecť na 20 – 25 min. pri 190 °C. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého pridáme lyžičku ríbezľového džemu. Na konci pečenia potrieme s touto zmesou povrch nákypu, posypeme ho zvyšnými mandľovými lupienkami a dáme zapiecť na 5 min. pri 220 °C.