Kung pao s ananásom
400 g kuracích pŕs, 500 g paradajok, 50 g burských orieškov, 1 konzerva ananásu, 1 PL kryštálového cukru, 1 PL šťavy z ďumbiera, 2 PL škrobovej múčky, 2 PL sójovej omáčky, 1 PL worchestrovej omáčky
Ako na to:Oblanšírované a olúpané paradajky pokrájame a dusíme na oleji, kým sa neodparí šťava. Medzitým na sucho opražíme burské oriešky a ananás aj so šťavou zohrejeme, ale nenecháme prevrieť. Mäso pokrájame na rezance, poprášime škrobovou múčkou a pridáme k paradajkám. Dochutíme sójovou a worchesterovou omáčkou, pridáme šťavu z ďumbiera, opražené oriešky a polovicu zohriateho scedeného ananásu. Zvyšok horúceho ananásu podávame ako kompótovú prílohu. Servírujeme ešte teplé.