Burgundské hovädzie
pol fľaše burgundského červeného vína, 1,5 kg jemného hovädzieho mäsa, 200 g údenej slaniny, 400 g mrkvy, 400 g cibule, 2 strúčiky cesnaku, 1 bobkový list, 1 vetvička tymiánu, 4 PL arašidového oleja, petržlenová vňať, múka, soľ, čierne korenie, 1 – 2 kocky hovädzieho bujónu
Ako na to:Na oleji opečieme na väčšie kúsky nakrájané hovädzie mäso, na kocky nakrájanú slaninu, mrkvu, cibuľu a cesnak. Keď je mäso dozlatista opečené, poprášime ho múkou a premiešame. Celú zmes polejeme vínom, osolíme a pridáme čierne korenie a bobkový list. Necháme dusiť 2,5 hod. Na záver pridáme kocky bujónu. Ako prílohu podávame cestoviny, ryžu, alebo varené zemiaky.