Dolmades
250 g bravčového pliecka, 125 g masla, 1 hlávka mladej kapusty, 1 hrnček ryže, 1 cibuľa, 2 vajíčka, 2 citróny, čerstvý kôpor, kukuričný škrob, čierne mleté korenie a soľ
Ako na to:Z kapusty opatrne zlúpneme jednotlivé listy, ktoré povaríme v osolenej vode. Mleté mäso spolu s ryžou, vaječným bielkom, nasekaným kôprom, cibuľou, korením a soľou vypracujeme na hladkú masu. Do vychladnutých kapustných listov uložíme kôpku masy a dôkladne zvinieme do malého závitku. V hrnci, kde sme varili listy, necháme vodu do výšky závitkov a dno vystelieme zvyšnými listami. Rolky ukladáme husto vedľa seba a dusíme, kým mäso a ryža nezmäknú. Odoberieme trošku zo šťavy, do nej primiešame žĺtok, citrónovú šťavu a kukuričný škrob. Vzniknutým zahusťovadlom zalejeme dolmades a necháme na miernom ohni ešte 5 min. Po odstavení necháme postáť aspoň 30 min. a môžeme servírovať.