Grilované morské plody
1 morská ryba, 1 stredne veľká chobotnička, hrsť kalamárov, cesnak, olivový olej, petržlenová vňať a hrubozrnná morská soľ
Ako na to:Vypitvanú rybu narežeme z oboch strán, potrieme olivovým olejom a uložíme na rozhorúčený, olejom potretý rošt. Po chvíli, keď sa zárezy na rybe otvoria votrieme do nich morskú soľ. Po 10 min. rybu otočíme a grilujeme druhú stranu. Rybu priebežne potierame olivovým olejom zmiešaným s petržlenovou vňaťou. Vopred uvarenú chobotničku naolejujeme, nasolíme a uložime na rošt. Kalamáre zbavíme kože, dôkladne vypitveme a dáme grilovať rovnako ako chobotnicu. Keď kalamáre začnú praskať, sú hotové. Grilované plody mora servírujeme so zeleninovou oblohou a zapíjame bielym chorvátskym vínom.