Melón v sladkom cestíčku so šalátom z červeného melóna
1 žltý melón, 100 ml bieleho vína, 50 ml sladkého likéru, 1 vajce, 2 PL práškového cukru, 2 PL múky, olej a soľ
Melónový šalát: 2 kg červeného melóna, 300 ml grepového džúsu, 1 citrón, lístky čerstvej medovky a 20 ľadových kociek
Melón olúpeme, zbavíme semiačok, rozkrájame na hrubšie mesiačiky, posypeme práškovým cukrom a polejeme likérom. Cestíčko pripravíme z múky, bieleho vína, niekoľkých kvapiek oleja, štipky soli, žĺtka a snehu z jedného bielka. Kúsky namarinovaného melóna namáčame do cestíčka a vyprážame do zlatista. Posypeme práškovým cukrom, dozdobíme medovkou a môžeme servírovať.
Šalát: Červený melón rozrežeme na polovicu a vydlabeme ju tak, aby nám ostala pekná miska. Dužinu nakrájame na kocky, vhodíme do melónovej misky, zalejeme šťavou z jedného citróna, grepovým džúsom a pridáme natrhané medovkové lístky. Pred podávaním šalát schladíme ľadovými kockami, dôkladne premiešame a podávame.