Gazpacho
750 g zrelých mäsitých paradajok, 200 g bieleho chleba, 100 ml olivového oleja, 1 uhorka, 1 cibuľa, 1 zelená paprika, 4 strúčiky cesnaku, 2 PL octu z červeného vína a soľ
Príloha: 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 1 stredne veľká cibuľa, 1 šalátová uhorka, hrsť krutónov z bieleho chleba
Striedku z chleba namočíme do vody. Z oblanžírovaných paradajok odstránime šupku a spolu s ostatnou zeleninou, cibuľou a cesnakom nakrájame na menšie kúsky. Všetky ingredencie spolu s vyžmýkaným chlebom a olejom rozmixujeme na kašu. Dochutíme soľou a prelejeme do nádoby, v ktorej budeme Gazpacho podávať. Podľa potreby zriedime ľadovou vodou a necháme v chladničke poriadne zachladiť. Ako prílohu podávame nadrobno pokrájanú zeleninu a chlebové krutóny. Dozdobíme petržlenovou vňaťkou a servírujeme.