Parmigiana di Melanzane

Potrebujeme:

4 baklažány, olivový olej, olej na vyprážanie, múka, plechovka drvených paradajok, čerstvá a sušená bazalka, 2 cibule, 3 strúčiky cesnaku, 125g parmezánu, 250 g mozzarelly, soľ, mleté čierne korenie

Ako na to:

Baklažány ošúpeme, pokrájame na 1 cm hrubé plátky, osolíme a necháme odstáť asi 10 min, aby z nich stiekla šťava. V hrnci rozpálime olivový olej, do sklovita opečieme pokrájanú cibuľu, pridáme olúpané, pokrájané paradajky, chvíľku povaríme, aby sa odparila voda, pridáme čerstvú bazalku, osolíme a okoreníme. Baklažány osušíme, zľahka obalíme v hladkej múke a prudko opražíme na oleji v ktorom sme predtým osmažili cesnak. Do zapekacej misy poukladáme opečené plátky baklažánu, posypeme mozzarellou, parmezánom a zalejeme ich časťou paradajkovej zmesi. Takto to opakujeme trikrát. Ako poslednú vrstvu dáme mozzarellu a postrúhaný parmezán. Zapekáme v rúre približne 30 min na 180°C.

14.04.2008

Podobné recepty