Šakšuka s omeletou Toši

Potrebujeme:

Šakšuka: 2 veľké cibule, 8 väčších rajčín, 8 paprík, 4 vajcia, 1 hlávka cesnaku, 1 chilli paprička, 3 PL oleja, 200 ml vody a soľ
Omeleta: 1 surový zemiak, 2 vajcia, 1 citrón, 100 ml rajčinového pretlaku, hrsť petržlenovej vňate, olej, a soľ

Ako na to:

Na mesiačiky nakrájanú cibuľu a cesnak orestujeme na oleji, pridáme na pásiky pokrájané papriky, chilli papričku, olúpané nakrájané rajčiny, osolíme a ďalej restujeme. Po chvíli zalejeme vodou a dusíme domäkka. Na záver pridáme rozšľahané vajcia, ktoré necháme stuhnúť. Nahrubo nastrúhaný zemiak orestujeme na oleji, pridáme paradajkový pretlak, trochu vody a dusíme, kým zemiak nezmäkne. Zalejeme rozšľahaným vajcom a pečieme ako omeletu. Servírujeme spolu so Šakšuka, dozdobené čerstvou zeleninou a plátkom citróna.

14.04.2008

Podobné recepty