Šiškafta

Potrebujeme:

400 g mletého jahňacieho mäsa, 1 KL červenej sladkej papriky, 1 PL arabskej zmesi korenia, 1 PL korenia na kuskus, 1 PL rímskeho kmínu, 1 cibuľa, hrsť strúhanky, mleté čierne korenie a soľ
Šalát: paradajky, uhorka, viazanička petržlenovej vňate, viazanička pažítky, 2 placky arabského chleba, 3 PL olivového oleja, 1 citrón a soľ

Ako na to:

Mäso spolu s cibuľou pomelieme na jemno, dochutíme koreninami, zahustíme strúhankou a dobre premiešame. Mokrými rukami tvarujeme fašírky podobné čevapčiči a vysmážame ich na rozpálenom oleji. Pokrájaný arabský chlieb vypražíme v oleji a necháme odkvapkať. Šalát pripravíme z nakrájaných paradajok, uhorky, petržlenovej vňate, pažítky a všetko dobre premiešame spolu s vypraženým chlebom. Dochutíme olivovým olejom, citrónovou šťavou a soľou.

14.04.2008

Podobné recepty