Pikantné zapekané rizoto
3 hrnčeky uvarenej ryže, 1 hrnček uvareného údeného mäsa z rebierok, 2 PL tuku, 1 PL jemne nasekaného ligurčeku, 1 PL karí korenia, 2 feferónky, 1 vajce, 1 menší pór, tuk na vymastenie zapekacej nádoby, mleté čierne korenie a soľ
Ako na to:Uvarenú ryžu premiešame s tukom a pridáme nadrobno pokrájané mäso, ktoré sme obrali z uvarených údených rebierok. Feferónky zbavíme jadierok, nakrájame a pridáme do zmesi spolu s karí korením a na kolieska nakrájaným pórom. Dochutíme soľou a korením a všetko dôkladne premiešame. Ryžu navŕšime do tukom vymastenej zapekacej nádoby a povrch rovnomerne uhladíme. Vajce rozšľaháme s nasekaným ligurčekom a zalejeme ním rizoto. Zapekáme pri 200°C asi 20-30 min. Zapečené rizoto nakrájame a servírujeme obložené čerstvou zeleninou.