Talianska polievka

Potrebujeme:

4 červené papriky, 10 paradajok, 100 g mozarelly, čerstvá bazalka, cesnak, mleté čierne korenie, sušené chilli papričky, bujón, vínny ocot a soľ

Ako na to:

Očistené a rozpolené papriky opečieme nad plameňom alebo na suchej panvici, kým šupka úplne nesčernie. Vo vriacej vode 2 min blanšírujeme paradajky, potom ich rýchlo schladíme a šupku ošúpeme. Dužinu nakrájame na štvrťky, osolíme a restujeme na oleji. Z paprík odstránime spečenú kožu a spolu s chilli papričkami a bazalkou ich pridáme k paradajkám. Po chvíľke restovania podlejeme malým množstvom bujónu a varíme, kým sa zelenina čiastočne nerozvarí. Polievku môžeme na záver dochutiť vínnym octom a korením. Servírujeme s nastrúhanou mozarellou, zmiešanou s čerstvou bazalkou a cesnakom.

14.04.2008

Podobné recepty