Rybie závitky

Potrebujeme:

1/2 kapra (cca 1 kg), 15 dkg anglickej slaniny, 4 strúčiky cesnaku, 20 olív, biele korenie, koreniaca zmes na ryby, červená paprika sladká a štipľavá, drvená rasca, tymián, hladká múka, olej a soľ

Ako na to:

Kapra rozkrojíme na 2 pláty, vykostíme a brušnú časť narežeme na 3 cm široké pláty. Osolíme ich, natrieme cesnakom, posypeme tymiánom a necháme 24 hod odležať. Na rovnako veľké pláty narežeme slaninu aj syr, rozložíme ich na odležané mäso a spolu zrolujeme do závitkov. Do každého závitku vtlačíme ešte pár olív a obalíme v „tehlovej múke“, ktorú pripravíme zmiešaním múky, paprík, rasce a korenín. Závitky prudko osmažíme zo všetkých strán a premiestnime na plech. Zapekáme ich cca 20 min, kým nechytia zlatistú kôrku.

14.04.2008

Podobné recepty