Bravčové trojakej chuti
4 plátky bravčového mäsa, 2 cibule, 100 ml sladkej smotany, 1 PL cesnakovej pasty, 2 PL oleja, 2 PL masla, hladká múka, drvená rasca, mleté čierne korenie, mletá sladká paprika a soľ
Ako na to:Mäso na okrajoch narežeme, naklepeme, potrieme cesnakovou pastou, posypeme korením, rascou, mletou paprikou a obalíme v hladkej múke. Rezne sprudka orestujeme na oleji a dáme na 20 min. piecť do rúry vyhriatej na 200°C. Do výpeku pridáme maslo, horčicu, smotanu a necháme prevariť. Podľa potreby zaprášime trochou múky. Cibuľu nakrájame na polmesiačiky a pomaly opekáme do zlatohneda. Bravčové trojakej chuti servírujeme preliate omáčkou a dodekorované smaženou cibuľkou.