Fašírky na zdravie

Potrebujeme:

150 g kukuričnej krupice, 200 g ovsených vločiek, 2 mrkvy, 2 vajcia, 1 kocka zeleninového bujónu, strúhanka, čerstvá bazalka, petržlenová vňať, tymián, 1 PL sezamových semiačok, olej a soľ

Ako na to:

Ovsené vločky zalejeme horúcim zeleninovým bujónom a necháme 15 min. odstáť, aby zmäkli. Na oleji orestujeme najemno postrúhanú mrkvu a pridáme ju k vločkám. Do zmesi pridáme vajcia, krupicu, nasekané bylinky a podľa potreby hmotu zahustíme strúhankou. Navlhčenými rukami tvarujeme fašírky a obaľujeme ich v strúhanke, do ktorej sme primiešali sezamové semienka. Vysmážame z oboch strán v horúcom oleji, kým fašírky nedostanú zlatistú kôrku.

14.04.2008

Podobné recepty