Hríbová polievka s medom
2 PL čerstvých hríbov, 1 cibuľa, 30 dkg slaniny, 3 PL medu, 5 zemiakov, mleté čierne korenie, olej, soľ, sušená koreňová zelenina, tymián, petržlenová vňať, hladká múka, 1 kyslá smotana, citrónová šťava
Ako na to:Na oleji skaramelizujeme 3 lyžice medu. Pridáme na kocky pokrájanú slaninu a opražíme ju. Cibuľu pokrájame na malé kocky a pridáme k opraženej slanine. Podlejeme vodou a vložíme na kocky nakrájané zemiaky. Keď sú zemiaky uvarené, pridáme hríby. Ochutíme korením, sušenou koreňovou zeleninou, tymiánom a soľou. Keď sa nám uvaria hríby, pokvapkáme trochou citrónovej šťavy. Nakoniec zahustíme hladkou múkou rozpustenou vo vode. Do hotovej polievky pridáme kyslú smotanu a petržlenovú vňať.