Špenátová torta

Potrebujeme:

1 lístkové cesto, 1 mrazený špenát, 250 g syru s modrou plesňou, 4 vajcia, 1 cibuľa, olej, čierne korenie, soľ, muškátový oriešok

Ako na to:

Lístkové cesto rozvaľkáme a rozdelíme na 1/3-nu a 2/3-ny. Väčšiu časť cesta vložíme do tortovej formy. Nadrobno nakrájanú cibuľu opečieme a pridáme mrazený špenát. Po rozmrazení špenátu pridáme nastrúhaný syr s modrou plesňou, dochutíme soľou, čiernym korením a nastrúhaným muškátovým orieškom. Takto pripravenú zmes vylejeme do tortovej formy na lístkove cesto. Do vyliatej zmesi urobíme priehlbinky a vložíme do nej vylúpnuté čerstvé vajíčka. Na vrch položíme zvyšné vyvaľkané cesto, okraje pospájame, potrieme vyšľahaným vajíčkom a cesto popicháme vidličkou. Pečieme asi 30 min. pri teplote 180°C. Špenátovú tortu môžeme jesť aj za studena.

07.04.2008

Podobné recepty