Mäsovo-smotanová slaná torta
200 g mletého mäsa, 250 g lístkového cesta, 1 pór, 1 cuketa, 3 paradajky, 10 šampiňónov, 100 g syra s modrou plesňou, 2 PL strúhanky, 250 ml kyslej smotany 2 vajcia mleté biele korenie, pažítka
Ako na to:Lístkové cesto rozvaľkáme a natlačíme do tortovej formy. Mäso prudko opečieme a pridáme pór, cuketu, paradajky, na plátky pokrájané šampiňóny, osolíme a s mletým mäsom orestujeme. Syr s modrou plesňou nakrájame na kocky. Na povrch lístkového cesta vložíme orestovanú mäsovú zmes a pokrájaný syr a posypeme ju strúhankou. Smotanu rozmiešame s vajíčkami, ochutíme soľou, bielym korením a vylejeme na plnku na lístkovom ceste. Tortu pred pečením môžeme ešte dozdobiť zvyšnými pásikmi lístkového cesta. Pečieme v predhriatej trúbe približne 30 min. pri 200°C.