Vianočné hviezdičky
230 g hladkej múky, 70 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 140 g masla, 1 žĺtok, 1 PL rumu, citrónovú šťavu, tuk na vymastenie formičiek, , Plnka: Krém alebo šľahačka
Ako na to:Do preosiatej múky pridajte práškový a vanilkový cukor, zmäknutý a na menšie kúsky pokrájaný tuk, žĺtok, rum a citrónovú šťavu. Vypracujte vláčne cesto, ktoré vyvaľkajte na plát hrubý asi 4 mm. Formičkou vykrajujte hviezdičky (alebo kvetinky). Vložte ich do formičiek na košíčky, zľahka vymastených tukom. V nich ich ešte vytvarujte (tým že okraje nadvihnete) a v mierne vyhriatej rúre upečte. Vychladnuté pečivo ozdobte tak, že do stredu kvetu nastriekajte šľahačku alebo krém a pridajte kúsok kandizovaného ovocia.