Bravčové stehno plnené čerešňami
4 rezne z bravčového stehna, 100 ml kyslej smotany, 100 ml červeného vína, 100 ml portského vína, 20 ml čerešňovej šťavy, 1 fľašu čerešňového kompótu, 1 PL maizeny, 1 PL medu, 1 PL ostrej horčice, 3 PL sójovej omáčky, 1 PL citrónovej šťavy, 3 klinčeky, kajenské korenie, mleté čierne korenie a soľ
Ako na to:Červené a portské víno zmiešame s čerešňovou šťavou a polovicu vína prevaríme spolu s klinčekmi. Pridáme vykôstkovené čerešne a necháme variť ešte asi 5 min. Čerešňovú omáčku zahustíme škrobom rozrobeným vo vode a dochutíme kajenským korením, citrónovou šťavou a medom. Tesne pred dovarením pridáme kyslú smotanu a necháme prevrieť. Ak sú rezne malé na plnenie, iba ich potrieme horčicou, osolíme, okoreníme a sprudka orestujeme na oleji. Podlejeme troškou vody a dusíme do mäkka. Pred koncom dochutíme sójovou omáčkou a prilejeme aj čerešňovú omáčku. Všetko dôkladne prehrejeme a servírujeme.