Šumienkový zákusok

Potrebujeme:

Korpus: 4 celé vajíčka, 12 lyžíc kryštálového cukru, 12 lyžíc polohrubej múky, 3 PL oleja, 1/2 prášku do pečiva, Plnka 1.: 1 šľahačka v prášku, 1,5 dcl mlieka, 2 kyslé smotany, 2 bal. vanilkového cukru
Plnka 2.: 8 dcl vody, 200 g kryštálového cukru, 2 bal. škrobu na plnky, 1 bal. šumienky

Ako na to:

Všetky suroviny na korpus spolu vymiešame, vylejeme na vymastený a vysypaný plech a dáme upiecť do zlatista. Prvú plnku pripravíme zmiešaním mlieka, práškovej šľahačky, kyslých smotán a vanilkových cukrov. Hmotou natrieme na studený korpus a odložíme do chladničky. Druhú plnku pripravíme z kryštálového cukru, škrobov a šumienky rozpustenej vo vode. Všetko spolu zmiešame, privedieme do varu, za občasného premiešania necháme vychladnúť a hmotou natrieme koláč. Tento netradičný zákusok podávame dôkladne zachladený.

07.04.2008

Podobné recepty