Kotlíkový guláš

Potrebujeme:

400 g hovädzieho krku, 2 papriky, 2 paradajky, 2 strúčiky cesnaku, červená mletá paprika / sladká aj pálivá /, gulášové korenie, majorán, soľ, mleté čierne korenie, olej, zemiaky, 0,7 dcl červeného vína

Ako na to:

Mäso nakrájame na rovnaké kocky. Ošúpanú cibuľu a cesnak nakrájame na drobno. Paradajky vložíme do vriacej vody, po chvíli ich vyberieme, ošúpeme a nakrájame na kocky. Papriku nakrájame na štvorčeky. Do kotlíka, alebo hrnca nalejeme trochu oleja, vložíme všetky pokrájané suroviny a pridáme koreniny, s výnimkou majoránu. Všetko to prikryté dusíme. Zo začiatku miešame pokiaľ zmes nepustí šťavu. Keď je mäso mäkké, prilejeme podľa chuti červené víno. Za miešania necháme všetko mierne povrieť. Ak treba, dochutíme a pridáme trochu majoránu. Ak máme radi zemiaky v guláši, pridáme ich nakrájané na malé kocky, ale až keď je mäso takmer mäkké.

10.04.2008

Podobné recepty