Fagiolata Italiana
250 g bielej fazule, 2 cibule, 3 strúčiky cesnaku, 400 g paradajok, 100 g cestovín, 1 PL paradajkového pretlaku, olej, oregano, soľ, mleté čierne korenie, parmezán, sušené paradajky, petržlenová vňať
Ako na to:Fazuľu na noc namočíme do studenej vody, potom vodu zlejeme. Scedenú fazuľu dáme variť do veľkého hrnca s čerstvou vodou tak, aby bola zakrytá a varíme ju asi 15 min. Fazuľu opäť scedíme a dáme do tepla. Na oleji opražíme na kolieská nakrájanú cibuľu, pridáme pretlačený cesnak, pokrájané paradajky a pretlak, premiešame, dolejeme 850 ml.vody, pridáme oregano, fazuľu a na miernom ohni prikryté varíme aspoň 45 min. kým nebude fazuľa mäkká. Potom pridáme cestoviny, soľ, korenie a sušené paradajky. Všetko spolu premiešame a varíme 10 min. kým nie sú cestoviny polomäkké. Na koniec posypeme petržlenovou vňaťkou a nastrúhaným parmezánom priamo na tanieri.