Pikantné kuracie krídla, plnené kuracou pečienkou a obaľované v sezame

Potrebujeme:

6 kuracích krídiel, 200 g kuracích pečienok, 2 PL sezamových semienok, 1 dcl bieleho vína, 2 strúčiky cesnaku, olej, med, cukor, vegeta, curry, rasca, kečup, mleté čierne korenie, plnotučná horčica, kremžská horčica, sladká thajská pikantná omáčka

Ako na to:

Kuracie pečienky umyjeme a necháme odkvapkať. Okoreníme ich, posypeme cukrom, necháme chvíľu odležať, potom s nimi naplníme očistené a umyté kuracie krídla. Krídla odložíme do pekáčika, osolíme, okoreníme, zalejeme zmesou oleja, korenín, kečupu, horčíc, cukru a thajskej omáčky a necháme minimálne 4 hod. odležať. Predtým ako ich dáme piecť, potrieme ich medom, zriedeným s bielym vínom a posypeme sezamom. Pečieme v rúre na 200-220°C približne 30 min. 15 min. pred ukončením pečenia pridáme očistené strúčiky cesnaku. Hotové krídelká môžeme podávať s ryžou, hranolkami, pečenými zemiakmi a zeleninovou prílohou.

10.04.2008

Podobné recepty