Krkovičkové veže
2 plátky krkovičky 2 plátky údenej krkovičky, 2 plátky údeného syra, 2 krúžky ananásu,2 vajcia, 3 zemiaky, 1 dcl mlieka, PL masla, soľ, mleté čierne korenie, olej, zelené zavárané fazuľky, cesnak
Ako na to:Krkovičku naklepeme, na krajoch narežeme, osolíme a okoreníme. Na oleji osmažíme ako cigánsku pečienku. Plátky údenej krkovičky opečieme a z vajíčok urobíme volské oká. Na maslom vymastený pekáč ukladáme na seba krkovičku, ananás, údenú krkovičku, volské oko a plátok syra. Zo zemiakov uvaríme kašu, ktorú s mliekom a maslom vyšľaháme do hladka. Vežu, ktorú sme vytvorili polejeme sladkou smotanou, pomocou zdobítka na torty nastriekame na vrch veže zemiakovú kašu a pečieme v rúre pri teplote 200°C 15 – 20 min. Fazuľky orestujeme na troche oleja, pridáme roztlačený cesnak, posolíme a podávame ako prílohu.