Misa plná dobrôt
1kg údenej krkovičky, 3 bobkové listy, 1 PL celého zeleného korenia, 700 g kapusty, 1 viazaničku jarnej cibuľky, 70 g anglickej slaniny, 8 PL vinného octu, 6 PL oleja, pol kelímku kyslej smotany, 200 g smotany na šľahanie, 2 PL medu, 2 PL ostrej horčice, 1 PL zeleného korenia, 1 PL chrenu, 2-3 listy šalátu, 2 pomaranče, 1 jablko, bylinky na ozdobenie, šťava z citrónu, cukor, soľ, čierne korenie, 1 dcl červeného vína
Ako na to:Mäso dáme variť do vody s bobkovými listami a celým korením na 1 hod. Kapustu nakrájame na pásiky, cibuľu na kolieska, slaninu na kocky. Slaninu na panvici na sucho opečieme, podlejeme octom, olejom a povaríme. Ochutíme soľou, korením a cukrom, nalejeme na šalát a premiešame. Na jednu omáčku zmiešame kyslú smotanu, med, horčicu a zelené korenie. Na druhú omáčku nastrúhame jablká. Pomaranče upravíme na formu košíčkov, vydlabeme vnútro a do každého nalejeme jednu omáčku. Na misu rozložíme šalátové listy. Do ich stredu dáme šalátovú zmes, mäso nakrájame na plátky, ozdobíme pomarančovými košíčkami a bylinkami, pokvapkáme olejom a červeným vínom a podávame.