Cícer s bôbom a šampiňónmi
250 g konzervovaného cícera (alebo 150 g sušeného), 200 g bôbu, 300 g šampiňónov, 1 PL masla, ½ KL lyžičky rasce, petržlenová vňať, tymián, šalvia, 250 ml sladkej smotany, 2 vajcia, soľ, olej, maslo, strúhanka
Ako na to:Bôb cez noc namočíme, uvaríme a vylúpeme. Pokiaľ nemáme konzervovaný cícer – tak aj cícer namočíme a uvaríme. Šampiňóny orestujeme na oleji, zmiešame ich s bôbom, cícerom a premiešame. Smotanu zmiešame s vajíčkami a so soľou. Šampiňóny s bôbom a cícerom vysypeme do zapekacej nádoby, vrch posypeme bylinkami a zalejeme zmesou. Zapekáme 20–30 min. pri 200 °C.