Rybacie chlebíčky
6 filiet zo šťuky, zubáča alebo pstruha, 6 plátkov toastového chleba, 6 plátkov taveného syru,, 6 krabých tyčiniek, 1 citrón, čerstvý zázvor, 1/2 KL sardelovej pasty, mleté biele korenie, petržlenová vňať, olej a soľ
Ako na to:Rybie filety osolíme, okoreníme a z oboch strán orestujeme na oleji. Čerstvý ďumbier nastrúhame a vytlačíme z neho šťavu, ktorou pokvapkáme filety. Na plátky opečeného toastového chleba rozložíme opečené rybie mäso, prekrojené krabie tyčinky, ktoré potrieme sardelovou pastou a všetko prikryjeme plátkami syra. Pokvapkáme výpekom z mäsa a zapekáme pri 180°C asi 10 min. Dozdobíme plátkom citróna a petržlenovou vňaťou.