Kuracie krídelká s brokolicou

Potrebujeme:

4 kuracie krídla, 150 g brokolice, 250 ml smotany na varenie, mleté čierne korenie, sušené polievkové korenie, provensálske korenie, grilovacie korenie, olivový olej a soľ

Ako na to:

Osolené a okorenené krídla z oboch strán orestujeme na olivovom oleji. Očistenú brokolicu pokrájame na drobné kúsky a pár minút povaríme v slanej vode. V panvici privedieme do varu smotanu, osolíme, pridáme sušené polievkové korenie, provensálske bylinky a na záver scedenú brokolicu. Všetko necháme prejsť varom a odstavíme. Orestované mäso rozložíme na dno zapekacej nádoby, prelejeme brokolicovou omáčkou a dáme zapekať pri 180°C, kým povrch nedostane zlatistý nádych. Krídelká môžeme servírovať bez prílohy,k ale výborne chutia aj s varenými zemiakmi.

06.04.2008

Podobné recepty